press

DECO Idées – April 2020

NINA magazine – February 2020

“Belgisch servies uit de Midi

Het keramieken tafelgerei van BACA lijkt zo geplukt uit een Scandinavische design-catalogus, maar de oorsprong is Belgisch met een zuiderse toets. Ontwerpster Griet Vanhoutte gaf haar job op en verhuisde naar de Provence. Daar maakt ze met het plaatselijke bronwater, klei en haar eigen handenartisanale parels voor op tafel.”


Actief Wonen – February 2020

” Zuiderse feel

Keramiste Griet Vanhoutte en ik kennen elkaar van een vorig leven. Ze ruilde Gent in voor Dieulefit, een pittoresk Frans stadje dat al eeuwen bekend staat om zijn keramiek. En daar maakt ze nu een stille droom waar: met haat eigen label ‘BACA’ vele harten én de wereld veroveren. Met zijn net niet rechte lijnen, spikkels en zachte kleuren biedt het merk het beste van twee werelden: een Scandinavische look met een zuiderse feel.”

Feeling Magazine – January 2020

“Chic keramiek

Een Scandinavische look met een Zuiderse feel, dat is waar het prachtige handgemaakte keramiek van de Belgische – maar in het zuiden van Frankrijk wonende – Griet Vanhoutte voor staat.”

VENUEZ – January 2020

“De Belgische keramiste Griet Vanhoutte verhuisde vorig jaar met haar gezin naar Frankrijk en richtte er haar eigen tablewaremerk BACA op. Met zijn net niet rechte lijnen, spikkels en zachte kleuren biedt BACA het beste van tweede werelden: een Scandinavische look met een zuiderse feel. Franse restauranthouders zij er dol op, nu de Belgen nog.


L’année dernière, la céramiste belge Griet Vanhoutte a déménagé en rance avec sa famille: elle y a fondé sa marque de vaisselle BACA. Elle propose le meilleur de deux mondes en alliant un look scandinave à une inspiration méridionale. Les restaurants français en raffolent!”

ABSoluut Magazine – November 2019

“Pareltjes van keramiek

BACA is het keramieklabel van Griet Vanhoutte. Vanuit het Franse Dieulefit, een pittoresk Provençaals stadje dat bekendstaat om zijn keramiek, werkt de Belgische aan haar collectie handgemaakte en functionele tableware. BACA – dat net als de naam Griet ‘parel’ betekent – valt op met zijn nét niet rechte lijnen, spikkels en zachte kleuren. Dit nieuwe, fijne merkje shop je hier: www.madebybaca.com”

ABSoluut Magazine / absoluutmagazine.be/2019/11/21/party-countdown-3-x-belgisch-tafeldesign